Nachtlieder

Maarten Koningsberger, bariton

Bas Verheijden, piano

Een recital met liederen van Schubert voorafgegaan door een boswandeling. Kaarten voor de boswandeling zijn verkrijgbaar via deze pagina. De kaartverkoop voor het recital wordt gerealiseerd in samenwerking met het Beauforthuis.zaterdag 29 oktober 2022

boswandeling: 19.00 uur
recital: 20.15 uur


Beauforthuis

Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz

Vriend van de Schubert Stichting? Omdat de kaartverkoop via het Beauforthuis loopt, wordt uw korting door ons achteraf aan u gerestitueerd.

Ook tijdens de Nacht van de Nacht staan liederen rondom het thema nacht centraal. Jaarlijks organiseren de natuur en milieufederaties diverse evenementen in het donker door heel het land om te laten zien hoe mooi de nacht is. Want als de avond valt komt het leven tot stilstand en dat biedt op zijn beurt ruimte voor introspectie, liefde, sensualiteit en verlangens. Maar het donker brengt ook eenzaamheid en angst en gedachten aan de dood. Geen wonder dus dat de nacht in het romantische liedrepertoire zo’n grote rol speelt. Voor het recital Nachtlieder stelden bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden een programma samen met Schuberts grootste ‘hits’ – zoals Erlkönig, Im Abentrot, Nachtstück en Nacht und Träume – en onbekende juwelen uit zijn rijke oeuvre. Verder op het programma onder andere: Nachtviolen, Wandrers Nachtlied, An den Mond, Ständchen, Die Sterne, An den Mond, Der Einsame en Die Mondnacht.

 

Het Beauforthuis in Austerlitz – gelegen midden in de bossen – is de uitgelezen locatie voor dit recital. Het kenmerkt zich door een zeer goede akoestiek en grote intimiteit en is daardoor bijzonder geschikt voor kamermuziek en in het bijzonder voor liederen. Voorafgaand aan het recital kunt u om 19.00 uur deelnemen aan een avondwandeling onder leiding van de boswachter van Austerlitz. Kaarten – à € 6,00 -voor de boswandeling zijn uitsluitend verkrijgbaar via bovenstaande aanmeldknop. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers, dus meld u snel aan!