Een zomeravond met Schubert

Eva Kroon, alt-mezzo

Heleen Vegter, piano

m.m.v. Jesse Laport, stadsdichter Arnhem zaterdag 6 augustus 2022

20.00 - 21.30


Concertzaal Oosterbeek

Rozensteeg 3, 6862 DH, Oosterbeek

Op 6 en 7 augustus kunt u tijdens het Schubert Festival verschillende concerten en voorstellingen bezoeken en het Wenen van toen beleven in het Gelderse Oosterbeek. Op zaterdag 6 augustus verzorgt de Schubert Stichting daar een Schubertiade. Alt-mezzo Eva Kroon, pianist Heleen Vegter en stadsdichter van Arnhem Jesse Laport brengen bekende en onbekende liederen over de nacht van Schubert. Net als in de tijd van Schubert zelf worden de liederen afgewisseld met instrumentale intermezzo’s en een voordrachten.

 

Hybride voorstelling

Eva en Heleen nemen u mee in een muzikale reis door de nacht: van zonsondergang tot aan het ochtendgloren. Ook in Schuberts tijd bood dat geheimzinnige deel van de dag inspiratie aan dichters en componisten. Jesse bracht de essentie van Schuberts liederen naar de belevingswereld van de luisteraars van vandaag. Zijn aforismen en hertalingen – die te zien en te horen zijn – geven een extra dimensie aan de muziek in dit dynamische, hybride programma.

 

En blijf gerust wat langer om u onder te dompelen in de nacht! Want zoals het hoort bij een echte Schubertiade kun u ook genieten van een kleine versnapering, een avondwandeling maken door de groene omgeving of elkaar en de musici ontmoeten voor een goed gesprek terwijl de muziek nog even naklinkt.

Dit concert maakt deel uit van het Schubert Festival.